top of page

[ Medicina i Cau? medicau! ]

Doncs si! I si fem un pensament... Tens encara en ment els coneixement de primers auxilis que et van explicar a la Formació de monitor de lleure? La preparació de campaments, horaris, pressupostos, activitats i de més han ocupat tot "l'espai". 

 

Saps què pots fer i què no com a monitor/a?

Si portessis algun nen/a amb al·lèrgies, diabetis i/o necessitats especials, sabries més o menys què fer? Això no ens ho van explicar en les formacions de cap ni de director de lleure, però t'hi pots trobar. 

 

Busquem-ho a google!! Internet dona a vegades informació massa complexa o poc "fiable" i sovint no solventa un dubte concret... La comunicació amb els pares és el nostre recurs, i és clau.

He fet aquesta web per millorar la formació que tenim en temes de salut, aquí trobaràs info pràctica sobre el que ha de "saber" un cap o quela quan porta un nen/a amb problemes mèdics. Tot escrit per un monitor de lleure com tu i explicat de forma senzilla per aprendre a manejar els problemes més freqüents durant l’any i a campaments.

Tots els apartats han estat revistats per metges.

 

Espero que puguis resoldre dubtes i que això sigui un recurs més pels caps i queles, pares, mares i professors que ho necessitin!

 

Jordi Jové [+]
Socorrista, Infermer i Metge resident de

  Medicina de Familia a Vall d'Hebron

Ex-monitor i Director de lleure de AEiG Cal-Met
 

Webs d'interès i recursos: 

"Anem Preparats" [+]  Generalitat de Catalunya

Clica a la foto per veure l'article en pdf

NOTICIES I ACTUALITZACIONS DE LA WEB

Veus la pàgina estranya o falten títols? Pressiona F5 per refrescar, depèn del navegador a vegades no es carrega bé.

Revisió! Contiguts actualitzats:

-   Algoritme de Suport vital Bàsic (SVB pediàtrics i de l'adult actualitzats (European Resuscitation Council guidelines 2021).

-  Penjat dos pdfs amb el taller d'alimentació saludable fet a foca fa uns anys (2015-16).

"Medicau.com, el racó mèdic dels monitors de lleure"

Comenta la revista d'educació en el lleure ESTRIS, en el número 203 el Setembre de 2015. Publica un article sobre aquesta web, i inclou www.medicau.com en l'apartat "destacats" de la seva pàgina www.estris.cat

 

Nens, Malalties i Campaments

bottom of page